Spijkerbroeken

Delen : 

Broeken kunnen vrij snel vaal worden wanneer ze veel worden gedragen. Ze worden lelijk van kleur. Dit is gelukkig te voorkomen met een tip waardoor spijkerbroeken mooi blijven. 

Het kan helpen om nieuwe spijkerbroeken een nacht te laten weken in een emmer met koud water en azijn. Door de azijn in het water hecht de kleurstof zich beter aan de spijkerstof. Hierdoor zal de broek minder afgeven. Was een nieuwe spijkerbroek apart om te voorkomen dat de verfresten in de stof afgeven op ander kledingstukken.

Doe spijker- en ribfluwelen broeken binnenste buiten gekeerd in de was en droog ze ook op deze manier. Dit zal ervoor zorgen dat de zon de kleur niet kan aantasten. Ook kan het helpen om nieuwe spijkerbroeken samen te wassen met vaal geworden broeken. 

Om spijker- en ribfluwelen broeken langer mooi te houden moeten ze niet in de droger gedroogd worden. Hang een broek na het wassen aan de pijpen op om te drogen. Omdat het bovenste gedeelte zwaarder is zullen er op deze manier minder kreukels in de stof komen.

Was de broeken niet te heet. Door heet water kan de kleur ook vervagen en de stof krimpen. Een temperatuur van 30°C is voldoende. Daarnaast helpt het om een kleurbehoudend wasmiddel te gebruiken.