Theevlekken in kleding

Delen : 

Theevlekken kunnen redelijk hardnekkig zijn. Dit kan komen door het materiaal van de kleding maar ook door de tijd dat de vlek er in zit. In deze tip worden een aantal mogelijkheden aangegeven om zowel oude als verse theevlekken te verwijderen.

 

  • Een schijfje citroen in de thee geeft een frisse smaak. Maar de thee wordt ook gelijk lichter van kleur. Dit gebeurt ook als er citroen op een theevlek op kleding gedaan wordt. Het citroenzuur haalt de kleurstof uit de vlek. Sprenkel na het morsen van de thee direct een aantal druppels vers citroensap op de vlek. Laat dit een minuut inwerken. Spoel de kleding uit met lauw water en de vlek is verdwenen.
     
  • Oudere theevlekken zijn lastiger te verwijderen. Hiervoor kan het beste gebruik gemaakt worden van vlekverwijderende middelen.
     
  • Behandel de vlek met ammonia en was het vervolgens met de hand. Dit is het beste voor kleding gemaakt van (ongekleurde) katoen en linnen, ongekleurd wol en zijde. Kleding van nylon kan het beste alleen afgespoeld worden met warm water en met de hand wassen.
Artikel-ID: 
sta058