Koffievlekken

Delen : 

Koffievlekken kunnen over het algemeen probleemloos verwijderd worden als er niet te lang gewacht wordt. In deze tip worden een aantal mogelijkheden aangegeven om koffievlekken te verwijderen uit kleding, tapijt en andere materialen.

 

Koffievlekken verwijderen uit kleding

 

 • Koffievlekken kunnen behandeld worden door de kleding in eerste instantie te laten weken in een emmer met lauw water. In vele gevallen is dit voldoende. Blijft er nog een vlek zichtbaar dan kan dit behandeld worden met een vloeibaar wasmiddel of vlekkenverwijderaar. Nadien wassen in de wasmachine.
   
 • Oudere vlekken kunnen eerst behandeld worden met glycerine, meestal verkrijgbaar bij de drogist.

Let op dat delicate stoffen, zoals wol en zijde, behandeld worden volgens de voorschriften van de stof. Niet alle kleding mag in de wasmachine en niet alle stoffen kunnen dezelfde behandeling aan.

 

Koffievlekken verwijderen van andere materialen dan kleding

 • Koffie op gladde oppervlakten kan eenvoudig verwijderd worden met een vochtige doek. Als de vlek zich vastgehecht heeft dan kan het iets meer werk vergt. Maak eventueel gebruik van een reinigingsmiddel.
   
 • Koffie op een tapijt is niet zo eenvoudig te verwijderen als uit kleding. De bruine kleurstof kan afgebroken worden door glycerine te gebruiken. Nadien verder schoonmaken met water en ammonia. Indien mogelijk kranten onder het tapijt leggen en niet te veel water gebruiken. Laat de vlek drogen zonder er overheen te lopen.
   
 • Sap van een verse citroen is een alternatieve methode voor het behandelen van vlekken in vloerbedekking.
   
 • Bronwater over de vlek gooien om de vlek weg te bruisen en vervolgens drogen met een handdoek.
   

 

Artikel-ID: 
sta002