Het verwijderen van vlekken kan een lastige klus zijn. Regelmatig worden we geconfronteerd met vlekken. Hoe kun je verschillende vlekken verwijderen?

In deze sectie zijn veel oplossingen te vinden voor verschillende soorten vlekken.

Ontbreekt er nog een tip? U kunt altijd een tip insturen!

fru001
Aardbeien kunnen lelijke vlekken op kleding achter laten. Vlekken van aardbeien kunnen het beste zo snel mogelijk behandeld worden.
sta003
Advocaat is een lekker tussendoortje. De bestanddelen zijn eieren, melk, room, suiker en alcohol. Gelukkig zijn deze vlekken eenvoudig te verwijderen als ze op kleding komen.
sta016
Omdat appelsap lichtgekleurd is valt het niet op. Hierdoor vallen vlekken niet gelijk op en kunnen ze bruin worden als ze niet gelijk behandeld worden.
sta017
Asfaltvlekken kunnen erg vervelend zijn. Als het asfalt nog niet hard is valt het verwijderen erg mee. Hieronder een aantal mogelijkheden om asfaltvlekken te verwijderen.
sta006

Vlekken van avocado of guacamole dip zijn niet altijd even eenvoudig te verwijderen. In deze tip is te lezen wat de mogelijkheden zijn om deze vlekken te verwijderen.

sta007
Azijn wordt vaak gebruikt voor het verwijderen van vlekken. Azijn zelf kan ook vlekken veroorzaken die er lelijk uitzien. Vooral op licht gekleurde kleding kan dit er lelijk uitzien.
sta008
Balpenvlekken zijn soms moeilijk te verwijderen uit kleding. Vlekken waarbij de kleding doordrenkt is met inkt zijn wel een uitdaging om schoon te krijgen. In deze tip worden de nodige mogelijkheden uitgelegd.
sta009
In de zomer zijn vele mensen verslaafd aan barbecueën. Waar gebarbecued wordt, daar worden ook vlekken gemaakt. In deze tip wordt uitgelegd hoe de vlekken van barbecuesaus verwijderd kunnen worden uit kleding.
sta004
Er wordt altijd wel eens bier gemorst. Op feestjes, tijdens concerten, in kroegen of waar dan ook, bier komt ongetwijfeld op kleding. Men zegt wel dat bier niet vlekt dus zorgen om biervlekken zijn niet echt nodig.
sta001
Als bloed eenmaal is ingedroogd dan is dit lastiger te verwijderen. Om het stollingsproces van bloed niet te bevorderen moet er alleen met koud water gewerkt worden.

Pagina's