Handdoeken

Delen : 

Het is ontzettend fijn zijn om nieuwe handdoeken schoon te houden. Dit is met een simpele tip snel te doen. Het regelmatig handhaven van deze tips zorgen ervoor dat vuil uit handdoeken wordt verwijderd. 

  • Laat nieuwe handdoeken 1 dag in een teiltje met koud water met een scheut azijn en een eetlepel zout staan. Was deze handdoeken daarna in de wasmachine.
  • Hang een vochtige handdoek gelijk na gebruik te drogen. Tijdens het afdrogen blijven er dode huidcellen achter en bacteriën en schimmels zijn er dol op. Als de handdoek gelijk opgehangen wordt en droogt wordt de groei van bactiërien en schimmels voorkomen.
  • Gebruik bij voorkeur geen wasverzachter. Badstof raakt hierdoor absorberend vermogen kwijt. Ook blijven er door de wasverzachter vaan zeepresten in de handdoek achter.
  • Om handdoeken goed en hygiënisch schoon te krijgen kunnen ze het beste heet gewassen worden, het liefst op 60˚C, waarbij de bacteriën gedood worden.

Hoe vaker handdoeken gewassen worden, des te beter worden ze in het opnemen van vocht. Het vuil ‘papje’ wordt alleen bestreden door de overtollige verfstoffen als er vaak wordt gewassen; Blijf handdoeken daarom regelmatig wassen om ze schoon te houden.