Vliegen verdrijven

Delen : 

Vliegen in huis kunnen erg vervelend zijn. Er zijn echter een aantal oplossingen voor dit probleem, een paar simpele manieren om vliegen uit huis te verdrijven.

 

  • Hang een boterhamzakje - voor de helft gevuld met koud water - in deur- en raamopeningen (bij veel last van vliegen, plaats meerdere zakjes). Dit zal vliegen tegenhouden om binnen te komen. Het zicht van vliegen is namelijk niet recht, maar schuin. Door deze zakjes te plaatsen hebben vliegen breedbeeld en kunnen ze niet naar binnen komen. Het stopt muggen daarentegen niet. Zorg er wel voor dat de zakjes doorzichtig zijn en goed zijn gesloten met een touw.
  • De geur van kruidnagel schrikt vliegen af. Plaats om die reden bakjes met kruidnagel in huis (of bijvoorbeeld in appels en andere populaire plekjes) om vliegen weg te jagen. Om ze weg te houden kost meestal maar een paar dagen na het plaatsen van de bakjes. Een bakje met water en een aantal hele kruidnagels zal ook gegarandeerd voor het verdrijven van vliegen in huis zorgen.
  • Leg netels op de plekken waar de meeste vliegen komen. Dit zal hen buiten houden.
  • De geur van okkernoten wordt door vliegen als vervelend ervaren. Hang daarom een okkernoten tak voor een deur- of raamopening om vliegen uit huis te houden.
  • Vliegen gaan slecht op de geur van basilicum. Een bakje gevuld met basilicum zal ervoor zorgen dat vliegen bij de keuken vandaan blijven.
  • Bij last van vliegen tijdens het eten kan het helpen om op een andere plek (bijvoorbeeld in de tuin) een bord met voedsel te zetten. Vliegen komen dan sneller op het bord in de tuin af en zullen niet meer storend zijn tijdens het eten.
  • Doe heet water, suiker en azijn in een potje en schud dit goed. Prik vervolgens kleine gaten in de deksel en plaats het op een populaire plek voor vliegen. De vliegen worden aangetrokken door de zoete geur en zullen erop af komen, ze vallen dan in het mengsel.