CoinMarketCap

Delen : 
Photo © CoinMarketCap
CoinMarketCap

CoinMarketCap is een website waar prijzen van crypto munten kunnen worden bekeken en gevolgd. Niet alleen de huidige prijzen worden weergegeven maar ook de prijshistorie van de munten. De doelstelling van CoinMarketCap is om crypto wereldwijd vindbaar te maken en nauwkeurige informatie te leveren zodat een ieder eigen conclusies kan trekken en keuzes kan maken.

CoinMarketCap is in 2013 opgericht door Brandon Chez en is snel uitgegroeid tot een betrouwbare bron voor gebruikers, instellingen en media voor het vergelijken van duizenden crypto munten.

In April 2020 is CoinMarketCap overgenomen door Binance Captial Maganagement. Binance is het bedrijf achter de grootste crypto exchange voor wat betreft de hoeveelheid gebruikers en het verhandelde aantal crypto’s.

Sinds de overnamen blijft CoinMarketCap onafhankelijk opereren van het moederbedrijf en onbevooroordeelde informatie leveren.

Het platform is één van de weinigen waar nagenoeg alle cryptomunten die er op de markt zijn gevonden kunnen worden en daarnaast stellen ze nog de nodige tool beschikbaar. Per munt is onder andere informatie te vinden over de prijs, het marktvolume, de veranderingen van de laatste 24 uur en historische data. De website is in vele talen beschikbaar waaronder Nederlands.

Een gebruiker kan meerdere eigen portfolio’s aanmaken waarin de cryptomunten ingevuld kunnen worden die men in het bezit heeft. Zodoende is het erg eenvoudig te volgen wat de huidige waarde van de portfolio is. Het is geen opslag van de munten maar alleen een overzicht.

Naast de portfolio kunnen favoriete munten gevolgd worden via een zogenaamde watchlist. Indien ook gebruik wordt gemaakt van de applicatie op de mobiele telefoon dan kunnen meldingen verkregen worden bij wisseling van de koers van de gevolgde munten.

Het is verstandig om grondig onderzoek te doen naar de munt(en) die men wil kopen. CoinMarketCap is een bron die aan te raden om informatie te vinden over de markt, de verschillende munten en de achtergrond er van en waar deze te kopen zijn en is één van de meest populaire websites onder liefhebbers van cryptomunten.

Een alternatief voor CoinMarketCap is CoinGecko

Zelf kennismaken met CoinMarketCap? Druk op onderstaande knop om naar de website te gaan.

CoinmarketCap

 

 

Artikel-ID: 
fin004