Barbecuesausvlekken

Delen : 

In de zomer zijn vele mensen verslaafd aan barbecueën. Waar gebarbecued wordt, daar worden ook vlekken gemaakt. In deze tip wordt uitgelegd hoe de vlekken van barbecuesaus verwijderd kunnen worden uit kleding.
 

Verwijder in eerste instantie zoveel mogelijk saus van de kleding. Gebruik hiervoor een doekje of een lepel. Let er op dat er niet te hard gedrukt wordt omdat anders de vlek in de kleding gedrukt wordt.

Als de meeste saus verwijderd is kunnen de vlekken met koud water gespoeld worden onder de kraan. Hierdoor wordt de vlek uit de kleding gespoeld.

Als de vlek al ingedroogd was dan eerst ongeveer een uur in koud water weken.

Na het spoelen met koud water de vlek behandelen met vloeibaar wasmiddel. Wrijf het wasmiddel over de vlek en laat het een paar minuten inwerken. Na het inweken kan de vlek weer onder de kraan uitgespoeld worden. Soms is de vlek helemaal verdwenen, maar meestal is de kleding nog licht verkleurd. Gebruik een vlekverwijderaar om de rest van de vlek te verwijderen. Volg de gebruiksaanwijzingen op en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
 

Artikel-ID: 
sta009