Urine vlekken in kleding

Delen : 

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Urinevlekken kunnen er voor zorgen dat kleding gaat stinken en de vlekken zijn soms lastig te verwijderen. Deze tip geeft een aantal mogelijkheden om urinevlekken te verwijderen.

 

Urine in kleding

  • Één van de meest gebruikte manieren om urinevlekken te verwijderen is door de kleding te spoelen met koud water. Vervolgens een vlekverwijderaar op de vlek spuiten, in laten werken en wassen in de wasmachine. Het is verstandig om de was met urinevlekken apart te wassen van de rest.
     
  • Een andere methode is om de kleding een paar minuten te laten weken in een mengsel van één eetlepel natriumperboraat, één lepel ammonium en één liter water. Was de kleding vervolgens apart van de andere was in de machine.


Urine in andere materie dan kleding

  • Enzymhoudend materiaal kan het beste gebruikt worden om urinegeur te verwijderen uit tapijt of matras. Boen de ondergrond schoon met een sopje van soda. Vervolgens schoonmaken met enzymhoudend middelen zoals bijvoorbeeld Biotex.
     
  • Urinevlekken kunnen ook verwijderd worden door een mengsel te maken van een scheut schoonmaakazijn, zeep en warm water.
Artikel-ID: 
sta056